Keresés eredménye
A táplálékallergia prevenciós lehetőségei
Az allergiás betegségek száma folyamatosan növekszik. Prevalenciájának csökkentésére tett erőfeszítések korunk nagy kihívásai.
Az allergia, köztük a táplálékallergia megelőzésére tett kísérletek eredményei sok tényezőtől függenek, például attól, hogy hány éves a beteg, van-e más allergiája, ép-e a bőre, vannak-e atópiás első fokú rokonai stb.
Elméleti és gyakorlatai megfontolásokkal próbálom az ...
Az allergén immunterápiát nem lehet elég korán elkezdeni!
Az egészséges szervezet csecsemőkortól kezdve megtanulja elviselni, tolerálni a környezetünkben előforduló anyagokat, legyen az virágpor, házi por, állatszőr vagy alapvető élelmiszer. Amennyiben ez a tolerancia genetikai, környezeti okok vagy a bőr, a légutak, a gyomor- és bélrendszer sérülése, gyulladása miatt nem tud kialakulni, a szervezet túlzó, allergiás reakcióval válaszolhat ezekre az anyagokra, és típusos ...